ЧАСТ И ОБРАЗ – СТЕФАН ИЛИЋ-МЕРАКЛИЈА ИЗ НИША

5
Веома сте млада особа, рано сте ушли у политику, шта Вас је на то навело?
У политику сам ушо пре свега из националистичких и патриотских разлога, у жељи да се борим против лошег система, тако што ћу своје политичке ставове и идеје да заступам у парламенту, јер систем се мења на изборима, а не на улици.
Одакле Вам жеља, као младој особи баш да уђете у  СРС, зар нисте размишљали као многу данас да уђете у партију где можете извући неку личну корист?
Све што сам у животу радио, радио сам из срца и личних убеђења и ставова, никад се нисам руководио личним интересима и материјалним стварима, или не дај Боже да радим оно што је супротно мојим ставовима и принципима.У СРС сам се званично учланио на своји 18 рођендан 8.3.2013 год. , СРС је за мене представљала све што она данас није, а то је:  да је била симбол национализма и патриотизма, залагала се за очување Српских граница, странка која се залаже за бољитак грађана, а не за лично богаћење појединаца.

Како је Ваша околина реаговала, на Ваше страначко определење?
Од самог почетка имао сам подршку пријатеља и другара, за моје политичко деловање у самом старту су ми се прикључили у станачком раду и приступили странци. Јер моји  пријатеље и другари су пре свега праве патриоте и националисти. Којима су Српски интереси на првом месту, а Србија у срцу.

Да ли сте имали подршку породице у свом том путу кроз СРС?
Као дете које је потекло из радикалско патриотске породице, коме су оба родитеља тада били чланови СРС, мајка од `93, а отац од `96. Имао сам апсолутну подршку родитеља, а богами и велику праксу и искуство у страначком раду и деловању пре званичног учлањења у СРС.

Са колико година сте постали одборник испред СРС у градској скупштини Ниша?
Одборник у скупштини града Ниша сам постао са  22 године (2017) и постао званично најмлађи одборник у скупштину града Ниша, од више страначког система `91 године.
Одборник у Општини Пантелеј постао сам са 21 годину (2016), такође сам постао најмлађи одборник од њеног оснивања 2004 године.Занимљиво је напоменути, да су први избори на којима сам имао право гласа на локалном нивоу били управо те 2016 године.

Да ли сте успевали да се придржавате датих предизборних обећања, док сте били одборник?
Локални програм за општину Пантелеј, који је направио стручни тим Општинског одбора Пантелеј  за локалне изборе 2016 године, реализован је солидно 65% из тог програма, док су ставке из екологије, заштите животне средине и социјале који смо ми држали реализовани 100%. Тако да смо ствари које смо обећали 2016 реализовали солидно до краја мандата ( 28.8.2020).

Претпостављам да Вам није било лако да градите свој политички пут, самим тим није ли вам некада падало на памет да одустанете?
Апсолутно није било лако градити политички пут, поготово кад млад човек са 20 година буде изабран на страначком органу у складу са статутом странке на високу позицију, као што је председник општинског одбора, чија општина броји 49.000 хиљада становника, а притом зна да су веома битни избори за 14 месеци.Никад ми није падало на памет да одустанем, јер нисам особа која одустајем, већ сам се храбро и поштено у складу са статутом странке борио и побеђивао све препреке и противнике у странци, који су ми стајале на пут до зацртаног циља.

Ваша мајка Вам је била највећа подршка и дан данас, зар не?
Апсолутно, моја мајка је моја највећа подршка у животу, захваљујући њој ја сам данас особа каква јесам часна и поштена, а не хоштаплер и пропалица.

Када сте добили позив за одслужење војног рока, сигурно сте се томе радовали и одазивали сте се одмах?
Један од моји ставова су да Србија треба да уведе  обавезно служење војног рока са оружјем и то служење, не сме да траје краће од 6 месеци.За служење војног рока сам се пријавио добровољно 15.7.2020 године, пошто сам успешно савладао хедонику (тест интелигенције) и прошао систематски преглед.  Затим је уследио позив за септембарску класу 2020 године, коме сам се веома обрадовао, јер нема ништа лепше него носити српску униформу, коју су носили наши преци, који су се славно борили за ослобођење наше отаџбине и јуначки прешли Албанску голготу, да би на Крфу васкрсли и срушили Немачко и Аустро-Угарско царство.

После последњих избора и доживеног краха СРС, зашто сте напустили СРС?
Све што је вредело у Српској радикалној странци, одласком Немање Шаровића и Генерала Делића престало је да постоји.У врху странке, остала је само мала интересна група људи, која се одавно одрекла идеологије Српског национализма, а све зарад новца, џипа и 7 шкоде. Од јаке и моћне странке, направили су приватно предузеће у коме влада престолонаслеђе.
Радикали више нису радикали.
Због лоше политике председника Српске радикалне странке Др Војислава Шешеља и доста лоших наметнутих кадровских промена од стране Извршног одбора, пред саме изборе у Нишавском округу подно сам оставку на све страначке функције и чланство у странци.
(напомена: на изборе 2020 године,  са територије Општине Пантелеј Републичка листа СРС,  добила је 1.9%, градска листа 1,78%,  а општинска листа на чијем сам челу био ја добила је 2,86%).

Сада сте кренули другим путем члан сте Покрета Љубав Вера Нада, ако се не варам?
Да, тачно је члан сам покрета од његовог оснивања 21.9.2020 године.

Да ли сматрате да је то прави пут нас Срба, да нам је нови покрет излаз из ове тренутне ситуације у којој се налази Србија?
Србији треба прави националистички и патриотски покрет који ће да се залаже за српске  интересе, која ће да води исправну како спољну тако и унутрашњу политику, странци где ће Срби да буду грађани првог реда, а њихови интереси да буду светиња.
Немања Шаровић, је једини озбиљан политичар на политичкој сцени Србије. Који није никада сарађивао са СНС-ом и Алексадром Вучичем, ни директно ни индиректно. Чак и док су били у СРС, били су супротна струја, ни ту се нису слагали око политике, сви остали су имали сарадњу са СНС-ом и Вучићем. Почевши од Ђиласа, Бошка Обрадовића, који му се нудио да уђе у владу, Вука Јеремића, Саше Радуловића, Александра Шапића, Дачића и многих других…
Притом Немања Шаровић, нема ни једну криминалну аферу иза себе, већ је частан, поштен и породичан човек.Што се тиче Генерала Делића,  довољно је рећи само једно “Нема назад, иза је Србија!!”

Шта мислите по питању Косова и Метохије?
Косово и Метохија је једна целина,  саставни део Републике Србије и ту нема компромиса.  Нема поделе, макар опет ишли у други Косовски бој.

Да ли имате планове и какви су ако смемо упознати читатеље са истим, јер ускоро завршавате служење војног рока?
Да 01.03.2021 завршавам служење добровољног војног рока.Као свака озбиљна и одговорна особа имам неке своје планове, а једна од њих је да и даље наставим да служим отаџбини Србији и да се борим за националне интересе и бољитак ове наше лепе земље.

И за крај шта имате да поручите нашим читатељима, у вези политике, како да се одлуче шта је то оно право за њих?
Овим путем бих тео да позовем све праве и искрене патриоте, којима је Србија на првом месту и који су против овог издајничког режима СНС-а на челу са АВ, да приступе правом патриотском Покрету који се залаже за рушење издајничког режима АВ и бољу Србију, а то је ПОКРЕТ ЉУБАВ ВЕРА НАДА на челу са Немањом Шаровићем и Генералом Божидаром Делићем.
Драго нам је, да је Стефан Илић отворено и без устурчавања причао за наш портал. Многи млади људи требају да се угледају на дух Стефана.
Наташ Потић
Фото: Стефан Илић
Podeli ovu vest

5 komentara

 1. DRAGOLJUB Datum komentara:

  Kakav lažov ovaj Ilić ! Otišao je iz SRS posle izbora. Primao je 3 zarade dok je bio odbornik a zaposlio je i majku kao sekretara odborničke grupe. Intervju sigurno nije on pisao jer je potpuno nepismen !

  • Durlanka Datum komentara:

   Samo neka odgovori na pitanje zašto preti svojim komšijama u zgradi i krade zajedničku struju,ako je toliko pošten i častan.Bruka ko je sedeo u odborničkoj stolici.

 2. Julija Datum komentara:

  Bravo,znam celu pricu i decka sve je istina sto je reko u ovom intervju. A ovi preletaci sa nedijana bolje da su otisli u sns nego kod Sapica.

 3. Durlanka Datum komentara:

  Samo neka odgovori na pitanje zašto preti svojim komšijama u zgradi i krade zajedničku struju,ako je toliko pošten i častan.Bruka ko je sedeo u odborničkoj stolici.

Napiši komentar

Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove bloga „Pirot bez cenzure“. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.