САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ СУБНОРА ИЗ ПИРОТА

0

“У уторак, 23. 3. 2021. године, у организацији Окружног и градског одбора Савеза удружења бораца града Пирота и пиротског округа, у сарадњи са месним Удружењем бораца села Темска и Српске Деснице, обележена је 77. годишњица битке на Мртвачком мосту. Чувена битка на Мртвачком мосту, против бугарског фашистичког окупатора, одиграла се на данашњи дан 1944. године, на путу према селу Топли До. У овом окршају погинуло је преко 15 бугарских војника, док на страни пиротских бораца није било губитака. У знак сећања на ову важну победу пиротских бораца, делегација СУБНОР Темска, на челу са председником Момчилом Ђорђевићем, положила је цвеће на Споменик палим борцима у селу Темска, услед немогућности да се због великих снежних намета и епидемиолошке ситуације, стигне до самог Мртвачког моста. Испред Српске деснице, цвеће је положио Далибор Обрадовић из села Темска.”

Наташа Потић
Фото: Окружни Субнор Пирот

Podeli ovu vest

Napiši komentar

Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove bloga „Pirot bez cenzure“. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.